Actueel

Nieuws

Waar let je op bij het inrichten van een nieuwbouwwoning? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Waar let je op bij het inrichten van een nieuwbouwwoning?

Het is zover! Na maandenlang te hebben gewacht, is je woning dan eindelijk opgeleverd. Toch begint het echte werk althans voor jouw dan pas. Het huis wordt immers praktisch leeg opgeleverd, dus zonder vloeren, gordijnen etc. Tijd om eens flink aan de slag te gaan. Je wilt immers zo snel mogelijk kunnen intrekken in je nieuwe stulpje. Om je een eindje in de goede richting te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die je hier goed kunnen helpen. Het is immers wat anders om een nieuwbouwwoning te moeten inrichten, dan wanneer het gaat over een bestaande woning. Kortom, tijd voor wat inspiratie en tips.

Het type vloer

Wanneer je een huis hebt laten bouwen, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je van te voren al hebt nagedacht over de vloer. Je wilt immers niet pas op het moment dat het huis is opgeleverd beginnen met zoeken. De kans dat je dan naast een flinke zoektocht ook nog eens de nodige tijd kwijt bent omdat er simpelweg nu geen plek is bij veel bedrijven, is dan vrij groot. Zorg er dus voor, dat je op voorhand weet wat je wilt. De prijs houten vloer en ook gietvloeren kun je natuurlijk al in een vroegtijdig stadium opvragen. Dit tezamen met enkele stalen maakt het, dat je thuis rustig kunt bekijken wat het uiteindelijk moet worden. Is je ook toch gevallen op één van de vele prachtige gietvloeren , dan kun je vast een afspraak maken om te bepalen wanneer deze vloer moet worden gelegd.

De raambekleding

voor de raambekleding van een nieuwbouwwoning geldt natuurlijk exact hetzelfde als de vloer. Wanneer je de tekeningen hebt gezien, weet je ook waar er ramen komen en nog belangrijker hoe groot of deze zijn. Je kunt je dan prima alvast gaat oriënteren wat je nu eigenlijk wilt. Ga je voor gordijnen of ligt je voorkeur bij jaloezieën. Uiteraard hoef je nog niet direct een daadwerkelijke beslissing te maken, maar zorg er wel voor dat je van te voren ongeveer weet wat je wilt, zodat je op het moment dat je weet wanneer het huis wordt opgeleverd ook snel met alle betrokkenen kunt schakelen.

Meubels

De meubels zijn natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Wanneer je momenteel al in een huis woont en een volledige inboedel bezit, dan kun je er natuurlijk ook gewoon prima voor kiezen om deze eerst mee te nemen, zodat je altijd later nog kunt kijken naar eventueel andere meubels. Het is natuurlijk zonde, dat wanneer je nog goede meubels hebt, je direct alles gaat vervangen voor iets anders. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het ook daadwerkelijk past. Je zit er niet op te wachten, dat je je nieuwe huis volzet met allerlei verschillende meubels die eigenlijk helemaal niet meer van deze tijd zijn. Dan kun je er beter voor kiezen om wel nieuwe meubels aan te schaffen en deze ook direct in je nieuwe huis te laten bezorgen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alkmaar.

Aanmelden