Actueel

Nieuws

Run je eigen micro-dorp met de app van AREA of PEOPLE Lokaal nieuws vrijdag 15 oktober 2021

Run je eigen micro-dorp met de app van AREA of PEOPLE

Cascade is een echt micro-dorp, maar waar komt deze term eigenlijk vandaan? We spraken over dit onderwerp met Joan Ronner, Founder & CEO van AREA of PEOPLE.   

Cascade is een echt micro-dorp, maar waar komt deze term eigenlijk vandaan? We spraken over dit onderwerp met Joan Ronner, Founder & CEO van AREA of PEOPLE.   

Sinds wanneer bestaat AREA of PEOPLE en waar komt het idee van micro-dorpen vandaan?
AREA of PEOPLE is in 2018 opgericht. Eigenlijk ontstond er een shift van pand naar klant. Dit houdt in dat de vraag ontstond of er simpelweg stenen worden gestapeld en een gebouw wordt opgeleverd óf dat er echt een plek wordt gecreëerd waar bewoners tevreden zijn en samen met elkaar kunnen leven. In een micro-dorp dus. De ontwikkelaar heeft nauwelijks invloed op de tevredenheid van de klant, maar met behulp van deze app komt daar verandering in.

Waar jong en oud met elkaar in contact worden gebracht

Op welke manier speelt de app hierin een rol?
Bewoners zijn je ogen en oren in een gebouw. Zij weten precies wat er in en rondom het gebouw speelt. Door de regie aan hen te geven, kunnen zij samen met de vastgoedprofessionals het micro-dorp runnen. Doet de lift het niet? Eén melding in de app en zowel de bewoners als de property manager zijn hiervan op de hoogte.

Vanaf wanneer kan de app worden gebruikt?
Zodra jij het contract van jouw woning hebt ondertekend, krijg je een uitnodiging via de app. Hierin staat informatie over het gebouw en het woongebied, maar ook uitleg over hoe de app werkt. Je kunt al direct met je toekomstig buren in contact komen. Wel zo leuk!

Natuurlijk komt dan ook de dag waarop je gaat verhuizen. Wil je zeker weten dat je gebruik kunt maken van de lift om alle spullen te vervoeren? Via de verhuiskalender boek jij een tijdslot voor de lift. Handig hé? De app helpt je dus bij praktische zaken, maar heeft ook een sociale functie. Je ontmoet elkaar en helpt elkaar. Dit versterkt de sociale cohesie in het gebouw.

De app, waar lief en leed met elkaar wordt gedeeld

En eenmaal daar?
Als je helemaal bent ingetrokken in je nieuwe huis, kan je je aanmelden voor verschillende groepen. Net waar jij behoefte aan hebt. Ben je nieuw in Alkmaar? Meld je dan aan voor de groep waar alle tips over de omgeving worden gegeven. Nog iets nodig voor je nieuwe huis? Er is ook een marktplaats-groep. Alles wat je nodig hebt, kun je hier vinden. 

Waarom is deze app fijn voor bewoners?
De verhuizing is een drukke periode: er komt van alles op je af. De app van AREA of PEOPLE zorgt dan voor een zachte landing. Je kunt alles snel organiseren, zodat je relaxed kunt gaan wonen. Eenmaal thuis is het tijd om het micro-dorp te gaan runnen. Dé plek waar iedereen weet waar en bij wie je moet zijn met problemen. Of juist om leuk nieuws te delen. En de community coach is altijd dichtbij.

Na 3,5 jaar zit nog steeds 62% van de gebruikers 4 minuten per dag op het platform

Bringme's digitale conciërge Lokaal nieuws dinsdag 28 september 2021

Bringme's digitale conciërge

De bewoners van Cascade kunnen een beroep doen op de digitale conciërge van Bringme. Hierdoor wordt de veiligheid én het welzijn van de bewoners verhoogd. Een persoonlijke conciërge klinkt leuk, maar wat doet hij dan precies?

Hij zorgt ervoor dat je niet meer speciaal thuis hoeft te blijven om je pakketje te ontvangen. Hij praat met koeriers en helpt hen om contactloos de pakketjes af te leveren in de Bringme Box. De Bringme Box is een slimme pakketbus die bestellingen contactloos ontvangt, aftekent voor ontvangst en jou hier ook nog eens over informeert via de app. Handig hè?

Alles in één

De app regelt dus van alles voor je. Maar ook jij kan je dingen regelen via de app. Zo reserveer je bijvoorbeeld een box als je iets wil retourneren en klaar moet leggen voor contactloze ophaling. Of als je juist iets wil achterlaten voor je buurman.

Naast dit allemaal is er nóg een grote plus: want staat jouw bezoek al bij de voordeur en ben je nog niet thuis? Geen probleem! Via de Bringme Bell kun je jouw vrienden op afstand alvast binnen laten.

In cascade willen we je het gewoon zo makkelijk mogelijk maken. En daarom heb je slechts één sleutel nodig voor alles. Met de slimme Bringme One-key-for-all kan je met een eenvoudige swipe de entreedeur, slimme brievenbus, pakketvakken en tussendeuren openen. Ideaal toch?

SOEPP: je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

SOEPP: je hipste vriendin en liefste oma tegelijkertijd

Bij restaurant SOEPP is iedereen welkom. We zijn in gesprek met Sophie van der Horst van SOEPP: de vrolijke eigenaar van hét vegetarische restaurant van Alkmaar. Een bijzonder concept dat past bij het unieke project Cascade. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder!

Bij restaurant SOEPP is iedereen welkom. We zijn in gesprek met Sophie van der Horst van SOEPP: de vrolijke eigenaar van hét vegetarische restaurant van Alkmaar. Een bijzonder concept dat past bij het unieke project Cascade. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder!

Hoe lang bestaat SOEPP?
Ik ben 7 jaar geleden begonnen met SOEPP. Eigenlijk begon ik simpelweg met een grote tafel hier in het midden, met twee grote pannen soep. En als het op was, dan was ik klaar voor die dag!

Zo te zien zijn jullie nu een stuk groter?
Ja, eigenlijk is het beetje bij beetje gegroeid. Sinds september vorig jaar is het gedeelte hiernaast erbij gekomen. Ook heeft SOEPP nu een B&B en hebben we drie kamers die we verhuren. Oh, en de achterkant hebben we er ook nog aangebouwd. Je kunt wel zeggen dat we nu echt een restaurant zijn geworden. Je kan hier terecht van ontbijt tot diner. Je bent de hele dag welkom!

Als je hier binnenloopt, zie je meteen dat jullie een bijzonder restaurant zijn. Kan je iets meer vertellen over het concept van SOEPP?
Allereerst zijn we volledig vegetarisch. De basis van elk product is daarbij ook plantaardig. We hebben verse producten, die drie keer per week gebracht worden door een biologische groothandel. Zij halen hun producten weer bij lokale boerderijen in Noord-Holland.

Iets anders wat meteen opvalt als je binnenkomt, is de vintage inrichting die ook te koop is. Hoe is dit ontstaan?
Eigenlijk had ik helemaal geen geld om het restaurant in te richten. Toen ging ik een keer naar de IJhallen en daar kocht ik een tafel. Datzelfde weekend kreeg ik een bod op die tafel en verkocht ik hem. Ik kreeg natuurlijk meteen ontzettend veel spijt, maar hierdoor onstond wel het idee om spulletjes door te verkopen. Doordat ik dat doe, kan ik elke keer weer in nieuwe spullen investeren. En ik vind het ook té leuk dat alles hergebruikt wordt en een nieuw plekje krijgt. Dus nieuwe bewoners van Cascade, kom gerust eens langs voor een unieke inrichting van je huis! 

In Cascade staat ‘delen’ centraal. Zo komt er een gezamenlijk dakterras en een deelauto. Maar jullie hebben een soepjurkenbibliotheek! Wat houdt dat in?
In het kader van delen past dit natuurlijk perfect. Voor €35 word je lid en je blijft dat eigenlijk eeuwig. Je komt bij ons een jurk halen en als je een nieuwe outfit wil, ruil je je jurk gewoon weer om. Zo deel je een gigantische kledingkast met elkaar, wel zo praktisch!

Heb jij nog leuke tips voor de (toekomstige) bewoners van Cascade?


Alkmaar is het mooiste vanaf het water! Je kan bijvoorbeeld vlakbij het station suppen bij El Kombi Sup. Ook heel leuk zijn de ‘Sup it ups’ die worden georganiseerd. Terwijl je op je sup staat, pluk je al het zwerfafval uit de grachten. Bekijk hier de website voor het huren van een sup: https://elkombi.nl/Natuurlijk moet je de prachtige oude stad ook echt ontdekken. Als je vintage leuk vindt en je nog iets leuks voor je nieuwe huis zoekt, dan kan je de vintage route in Alkmaar afleggen. Je komt dan langs allerlei bijzondere boetiekjes. De route vind je hier: http://vintageroute-alkmaar.nl/


Er is in ieder geval genoeg te beleven in Alkmaar. En als je tijdens het rondje Alkmaar langs SOEPP komt, moet je echt even naar binnen lopen. De sfeer, de mensen, de ontbijtjes en natuurlijk de soep. Het is echt de moeite waard!

Adres:
Hekelstraat 31 & 33
1811 BL Alkmaar
Telefoonnummer:
0722202061
Website:
https://soepp.nl

Keuken-inspiratie Lokaal nieuws maandag 20 september 2021

Keuken-inspiratie

Zoek jij nog inspiratie voor de keuken? Cascade heeft een keukenpartner! Bruynzeel Keukens heeft betaalbare en gebruiksvriendelijke keukens in alle stijlen, en werkt tijdens het bouwtraject samen met de aannemer. Alle details van het project zijn dus al bij hen bekend. Zo krijg je gegarandeerd advies op maat. En bij de oplevering? Dan is jouw keuken klaar voor gebruik en krijg je een persoonlijke toelichting.

Zoek jij nog inspiratie voor de keuken? Cascade heeft een keukenpartner! Bruynzeel Keukens heeft betaalbare en gebruiksvriendelijke keukens in alle stijlen, en werkt tijdens het bouwtraject samen met de aannemer. Alle details van het project zijn dus al bij hen bekend. Zo krijg je gegarandeerd advies op maat. En vlak na de oplevering? Dan kan je keuken geplaatst worden en is jouw keuken klaar voor gebruik. Daarnaast krijg je ook nog een persoonlijke toelichting.

Waar te beginnen? Er komt een kopersavond waarop je meteen de andere bewoners van Cascade kunt ontmoeten. Download de brochure en lees snel verder.

Download keuken-inspiratie!

Verkoop gestart! Wat kan je verwachten? Lokaal nieuws donderdag 16 september 2021

Verkoop gestart! Wat kan je verwachten?

De verkoop van Cascade is gestart! Vanaf vandaag, donderdag 16 september 12:00, kun je je inschrijven voor een toffe studio tot appartement XXL in het centrum van Alkmaar. Op maandag 27 september 2021 om 9:00 uur sluit de inschrijving. Hier lees je wat je wanneer kunt verwachten. Heb jij je al ingeschreven of ben je dat van plan? Lees dan snel verder!  

1. Op donderdag 16 september 2021 om 12:00 uur zijn de verkoopdocumenten, zoals de verkooptekeningen, situatietekening, technische omschrijving en prijslijst beschikbaar.

2. Op de website kun je je online inschrijven. Jouw volledige inschrijving dient uiterlijk maandag 27 september 2021 vóór 9:00 uur verzonden en ontvangen te zijn. Een ‘aanmelding’ als belangstellende voor het project is niet hetzelfde als een ‘inschrijving’. Om mee te kunnen doen aan de inschrijfprocedure dien je je voor sluiting voor specifiek één of meerdere bouwnummers van je voorkeur in te schrijven. Het digitale inschrijfformulier vind je hier. 

3. De volgorde van binnenkomst is niet van belang. Dit houdt in, dat het niet uitmaakt of je je aan het begin of aan het einde van de inschrijfperiode inschrijft.

4. Vervolgens vindt de toewijzing plaats. De kandidaten aan wie een appartement is toegewezen worden hier uiterlijk op donderdag 30 september 2021 door de makelaar over geïnformeerd.

5. Het is van belang dat je bij de inschrijving alle appartementen van jouw voorkeur aangeeft. Je kunt namelijk alleen een appartement toegewezen krijgen indien je deze ook als voorkeur hebt opgegeven. In het kader van de beoordeling van de financiële haalbaarheid vragen we je om een aantal financiële gegevens en/of een financieringsverklaring. Meer hierover vind je op de website bij inschrijven.

6. Om in aanmerking te komen voor een sociale koopwoning, de appartementen t/m €248.000,- VON, moet je voldoen aan de gestelde inkomensgrens. Deze zijn voor een eenpersoonshuishouden €55.000,- per jaar en voor een meerpersoonshuishouden in totaal €65.000,-. Je zult aan de hand van een Inkomensverklaring (voorheen IB60-formulier), die je bij de inschrijving voegt, aan moeten tonen dat jouw (gezamenlijke) inkomen niet hoger is dan deze inkomensgrens. Per inschrijver dien je een Inkomensverklaring in.

7. Waar mogelijk wordt maximaal rekening gehouden met je eerste keuze. Bij meerdere kandidaten voor een bouwnummer wijst de projectontwikkelaar het appartement toe. Er wordt rekening gehouden met de aantoonbare financiële haalbaarheid (maximale leenverklaring). Op de (wijze van) toewijzing kan niet worden gereclameerd.

8. Een inschrijving is persoonsgebonden en is niet overdraagbaar. Partners die samen een appartement willen kopen dienen het formulier ook samen eenmalig in te vullen. Dubbele inschrijvingen of bijvoorbeeld apart ingeschreven partners met de intentie het samen te kopen zullen worden verwijderd.

9. Als je geen appartement toegewezen hebt gekregen, word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Wanneer een toegewezen kandidaat van de koop afziet, wordt dit appartement aan één van de inschrijvers op de reservelijst toegewezen. Hierbij wordt rekening gehouden met de bij de inschrijving opgegeven voorkeuren.

10. Na de toewijzing zal de makelaar degenen die een appartement toegewezen hebben gekregen telefonisch op de hoogte stellen en uitnodigen voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek komen de overeenkomsten aan de orde en wordt een tekenafspraak ingepland. Als je niet direct een appartement toegewezen hebt gekregen, ontvang je uiterlijk 1 oktober 2021 per mail een bericht dat je op de reservelijst bent geplaatst.

Wij hopen je met deze toelichting voldoende duidelijkheid te hebben gegeven over de procedure om als kandidaat bij start verkoop in aanmerking te kunnen komen voor één van de appartementen in project Cascade.

Heb je nog vragen? Bijvoorbeeld over de verschillende typen appartementen of over de in te dienen bijlagen. Neem dan gerust contact op met één van de makelaars.

Magneet Makelaars
Geesterweg 1 M
1815 CR Alkmaar
072 - 509 60 70
nieuwbouw@magneetmakelaars.nl

VLIEG Makelaars
Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
072 - 511 06 00
alkmaar@vlieg.nl

 

 

Co-living in Cascade. Wat is dat precies? Lokaal nieuws dinsdag 07 september 2021

Co-living in Cascade. Wat is dat precies?

In Cascade koop je een eigen appartement – helemaal voor jezelf. Een toffe studio, een Appartement XXL of iets ertussenin. Elk appartement heeft een eigen balkon. Maar dat is niet alles: samen met alle bewoners deel je ook een dakterras. En daar komt co-living om de hoek kijken. Met deze groene buitenruimte nodigen wij alle bewoners van Cascade uit om elkaar op te zoeken. Cascade wordt een echt micro-dorp: je ervaart het dorpse gevoel in de stad als je elkaar gereedschap uitleent of een keertje langs loopt voor een kop koffie. 

In Cascade koop je een eigen appartement – helemaal voor jezelf. Een toffe studio, een Appartement XXL of iets ertussenin. Elk appartement heeft een eigen balkon. Maar dat is niet alles: samen met alle bewoners deel je ook een dakterras. En daar komt co-living om de hoek kijken. Met deze groene buitenruimte nodigen wij alle bewoners van Cascade uit om elkaar op te zoeken. Cascade wordt een echt micro-dorp: je ervaart het dorpse gevoel in de stad als je elkaar gereedschap uitleent of een keertje langs loopt voor een kop koffie.

Betrokken bewoners

In Cascade woon je dus samen. Niet in de letterlijke betekenis van het woord, maar het gaat wel om het extra gevoel, dat het wonen hier zo mooi maakt. Via de Cascade-app blijf je op de hoogte van wat er bij de andere bewoners speelt. Je kan spullen delen, activiteiten organiseren, de deelauto reserveren, hulp vragen of juist hulp aanbieden. Er staat altijd iemand voor je klaar op de plek waar je woont. En dat maakt Cascade zo uniek.

Ben jij een betrokken bewoner en denk je bij alles wat we hier beschrijven: JA! Maak je dan klaar voor de start verkoop en zorg dat je op donderdag 16 september om 12:00 uur achter je computer klaar zit. Misschien zien wij je wel in Cascade

Verkoop start bijna Lokaal nieuws vrijdag 03 september 2021

Verkoop start bijna

Hét moment waar je al naar uitkeek komt steeds dichterbij. Op 16 september start de verkoop van Cascade. Hoe kan je daar maximaal op voorbereid zijn? Lees snel verder!

 

Hét moment waar je al naar uitkeek komt steeds dichterbij. Op 16 september start de verkoop van Cascade. Hoe kan je daar maximaal op voorbereid zijn? Lees snel verder!

Stap 1. Meld je aan op de website

Zo krijg je alle belangrijke informatie per mail toegestuurd.

Stap 2. Zoek jouw favoriete woning

Je kan alvast op onderzoek uitgaan en bedenken welk appartement bij jou past. Bekijk het aanbod en ontdek alle woningen. Ga jij voor een leuke studio of toch liever een appartement XXL. In Cascade zijn veel opties, dus er zit voor jou vast iets tussen.

Stap 3. Verrijk je profiel

Als je je aanmeldt, kun je meteen invullen welke woning jouw voorkeur heeft. Maar wist je dat je ook al enkele vragen kunt beantwoorden waarmee je je profiel kunt verrijken. Zo leren wij je alvast een beetje kennen. Je vindt de vragenlijst in het menu links in je account.

En dan: nog heel eventjes wachten

Al op 16 september start de verkoop, maar tot die tijd: nog even geduld. Houd je mail goed in de gaten en je kunt ons natuurlijk ook altijd volgen op Facebook of Instagram. Word jij een van de nieuwe bewoners van Cascade? Met deze voorbereiding kan het bijna niet misgaan!

 

Deelauto. Pakketkast. Dakterras. Lokaal nieuws donderdag 26 augustus 2021

Deelauto. Pakketkast. Dakterras.

Wat hebben deze zaken met elkaar te maken? Nou, ze maken het wonen in Cascade allemaal een stuk makkelijker én leuker! Hoe fijn (en milieubewust) is het om geen eigen auto te hoeven bezitten? Je reserveert de deelauto gewoon via de Cascade-app als je hem nodig hebt. En zo vlak naast het station van Alkmaar is het eigenlijk ook heel makkelijk om met het ov te gaan.

 

Wat hebben deze zaken met elkaar te maken? Nou, ze maken het wonen in Cascade allemaal een stuk makkelijker én leuker! Hoe fijn (en milieubewust) is het om geen eigen auto te hoeven bezitten? Je reserveert de deelauto gewoon via de Cascade-app als je hem nodig hebt. En zo vlak naast het station van Alkmaar is het eigenlijk ook heel makkelijk om met het ov te gaan.

Om bij het thema ‘makkelijk’ te blijven: de pakketkasten bij de ingang zijn ideaal voor als je niet thuis bent om een pakketje aan te nemen. De bezorger lijkt altijd net op dat ene moment te komen dat jij net even de deur uit bent. Het scheelt dat je daar in Cascade niet meer mee bezig hoeft te zijn. Dat relaxte gevoel houd je vast als je op het dakterras neerploft. Hier zit je buiten in een mooie, groene omgeving én ontmoet je de andere bewoners. Spreek via de Cascade-app af of kijk wie er toevallig ook buiten is!

Micro-dorp in Alkmaar

Cascade wordt een echt micro-dorp waar iedereen welkom is en waar je heerlijk kunt wonen in je eigen studio of appartement. Het is een plek waar je niet alleen voor jezelf leeft, maar waar je ook eens omkijkt naar de buren. Iets voor jou? Meld je nu aan en houd je mail goed in de gaten. Dan laten wij je weten wanneer de verkoop start!

IKEA inspireert Lokaal nieuws woensdag 11 augustus 2021

IKEA inspireert

Het leukste van verhuizen is het nadenken over je nieuwe inrichting. Koop jij straks een studio of appartement in Cascade, dan wordt dit deel nog leuker: IKEA inspireert je en laat met verschillende ontwerpen zien wat jij allemaal met je woning kan. Aan welke meubels had je nog niet gedacht en wat is eigenlijk de beste plek voor de bank?

Het leukste van verhuizen is het nadenken over je nieuwe inrichting. Koop jij straks een studio of appartement in Cascade, dan wordt dit deel nog leuker: IKEA inspireert je en laat met verschillende ontwerpen zien wat jij allemaal met je woning kan. Aan welke meubels had je nog niet gedacht en wat is eigenlijk de beste plek voor de bank?

 

Ontdek met IKEA hoe je die toffe studio nog toffer maakt en til de ideeën die jij al had naar een hoger niveau. Een mooi design gevonden? Je kan alles direct overnemen óf je kiest er een paar elementen uit. Alles kan! 

 

Meer weten? Houd je mail of Facebook en Instagram goed in de gaten. Zo houden wij je op de hoogte van alles wat speelt in Cascade.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Alkmaar.

Aanmelden