Specialisten

Schipper Verhuizingen: de kracht van twee familiebedrijven samen

Verhuizen doe je niet iedere dag. En dat is maar goed ook, want er komt veel bij kijken. Je persoonlijke spullen zijn je dierbaar en die moeten dus veilig van de ene locatie naar de andere. Een betrouwbaar verhuisbedrijf dat zorgvuldig met je inboedel omgaat, is daarbij van onschatbare waarde. Bij Schipper Verhuizingen uit Alkmaar komt de kracht van twee familiebedrijven bij elkaar. In betere handen kunnen je bezittingen niet zijn.

Verhuizen

Dirk Schipper startte in 1967 een eigen verhuisbedrijf, dat later overgenomen werd door zijn zonen Dick en Arjen. Wat klein begon is inmiddels een gerenommeerde onderneming. Gul Verhuizingen vindt haar oorsprong in 1902. Een bodedienst tussen Egmond en Alkmaar, voor pakketjes en koffers van toeristen, groeide uit tot een Internationaal verhuisbedrijf met vestigingen in Suriname, Spanje en op Aruba. Begin dit jaar nam Paul Gul Schipper Verhuizingen over en de krachten van beide families werden daardoor gebundeld. Dick en Arjen Schipper zijn er nog steeds werkzaam en de drie heren hebben gezamenlijk meer dan honderd jaar ervaring in de verhuisbranche.

Door een samenwerking met andere verhuisbedrijven wordt er altijd efficiënt gewerkt. Zo neemt bij een verhuizing van Amsterdam naar Alkmaar een samenwerkingspartner uit Amsterdam het laden voor zijn rekening. “Dat bedrijf heeft veel meer kennis van de stad en van de benodigde vergunningen, dus dat is praktischer. Het scheelt bovendien loze ritten. Veel beter voor het milieu”, legt Paul uit. “Er is ook uitwisseling van medewerkers. Als wij twee man te kort komen en iemand anders heeft personeel over, dan regelen we dat met elkaar. Je weet dan zeker dat je ervaren verhuizers kunt inzetten.”

Piano- & vleugeltransport

Het transport van piano’s en vleugels is een kunst op zich. Schipper Verhuizingen is dé specialist op dit gebied en een vaste partner van Ypma Piano’s uit Alkmaar. Bij elke complexe situatie waarbij een piano of vleugel vervoerd moet worden, verzorgt Schipper Verhuizingen het gehele proces. Met zelf ontwikkelde liften dragen de verhuizers er zorg voor dat het instrument in perfecte staat arriveert op de plaats van bestemming. Zelfs een verhuizing naar de derde verdieping van een huis is mogelijk, zonder dat er getild hoeft te worden en zonder dat er ook maar iets beschadigt. “Een piano weegt zo’n 500 kilo en een concertvleugel zelfs 900. Soms is de enige toegang een vlizotrap. Dan regelen we een kraan en halen de dakkapel eraf. We hebben een groot netwerk en zijn aangesloten bij De Waaier, een platform voor maatschappelijk betrokken ondernemers. Als je het met elkaar doet is er veel mogelijk”.

Uiteraard werkt Schipper niet alleen voor Ypma Piano’s. Het bedrijf is gecertificeerd door Steinway en verzorgt ook het transport van piano’s en vleugels van particuliere klanten.

Opslag

Naast verhuizen is Schipper ook goed in het opslaan van je inboedel. Of het nu om een korte tijd gaat, bijvoorbeeld vanwege een verbouwing, of om een langere periode tijdens een verblijf in het buitenland, je spullen zijn veilig in de loods van Schipper of in een containerloods in Den Helder. Ook voor de opslag van piano of vleugel ben je in Alkmaar aan het juiste adres. In de loods van het bedrijf is een aparte unit gebouwd, waar de omstandigheden perfect zijn voor gevoelige voorwerpen. “Er heerst een constante luchtvochtigheidsgraad, want vocht is natuurlijk funest. Ook andere kwetsbare items zoals kunstwerken, elektronica en antiek kunnen we daar veilig opslaan.”

Maatschappelijk betrokken

Schipper Verhuizingen is niet zomaar een verhuisbedrijf, maar een maatschappelijk betrokken onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt om vooruit te komen. “Bij onze zakelijke klanten zoals de gemeente Alkmaar en Rabobank geven we regelmatig iemand met een arbeidsbeperking de kans om met ons mee te lopen en daarvan te leren. Dat vinden we belangrijk, we moeten het tenslotte in deze maatschappij met elkaar doen”, aldus Paul.

Tevreden klanten

Schipper Verhuizingen heeft service hoog in het vaandel staan. “Kan niet bestaat niet bij ons”, zegt Paul. “Waar andere verhuizers afhaken omdat iets ingewikkeld is, zoeken wij naar een oplossing en die vinden we eigenlijk altijd.” Het bedrijf scoort op Klantenvertellen.nl dan ook een 9,1. De reviews zijn allemaal heel positief en de medewerkers worden geprezen om de vakbekwaamheid en zorgvuldigheid. Maar klanten zijn ook blij met de prettige sfeer, de vriendelijkheid en de persoonlijke benadering. “Niets was teveel, het was een hele positieve ervaring”.

Wil jij ook een positieve ervaring overhouden aan je verhuizing? Neem dan contact op via onderstaande gegevens:

Schipper Verhuizingen
Ida Gerhardtstraat 57
1822 MG Alkmaar

t: (072) 511 26 14
e: info@schipperverhuizingen.nl
 

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.